Blue Heaven Loft : juni 2021

“Waar een wil is, is er ook een weg”

Voor we eraan beginnen toch even luisteren, genieten en mijmeren bij de song : “ To all the girls I loved before” (Iglesias).

 

Vragen van lezers :  zijn altijd welkom en worden eerlijk beantwoord, puttend uit onze zeventig jaar lange ervaring in het selecteren, kweken en spelen met Reisduiven.


Het seizoen is nog maar pas goed begonnen of een melker, met toch wat ervaring (72j.) kwam met de vraag : “Wat te doen met Weduwnaars, (Duivers dus, want hij speelt dubbel weduwschap) die niet genoeg en dus te weinig eten tot zich nemen? Zelfs ook niet als het systeem van volle bak wordt aangeboden.

Antwoord :

Als de duiven niet veel goesting hebben om te eten moet men oppassen. Want een gezamenlijke voederbak, op de vloer van het hok, geeft ook aanleiding tot kibbelen en vechtpartijen . Maar des niet te min krijg je dan duiven die gewoon gaan eten uit ijverzucht en hun kompanen gewoon niet toelaten om zich te verzadigen. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een steeds weerkerende rivaliteit.

Rivaliteit echter kan ook een stimulans zijn en hiervan moet de melker echt handig gebruik van weten te maken.

Wij hebben dit probleem steeds weten op te lossen door in iedere nestbak een stenen eetpotje te plaatsen dat we, na iedere training of trainingsvlucht vulden met een koffielepeltje  snoepzaden.(Vooral Kempzaad, gebroken Walnoten, Pindas en gepelde Zonnebloemen.) Na ongeveer een tiental minuten werd er dan, een op voorhand klaargemaakte mengeling, met olie en voedingssupplementen ,(+- 10/15 gr.) toegevoegd. Op dat moment moet je werkelijk van het hok verdwijnen omdat er slimmeriken bij zijn die het doorhebben en dus wachten op wat nadien gaat volgen. Pas een kwartier later werd de voederbak ,op de vloer, geopend, met daarin een droge, onbewerkte mengeling “SUPERSTAR PLUS I.C.+” van VERSELE-LAGA. Gedurende 20 minuten krijgen de duiven de tijd om zich te verzadigen. Nadien wordt alles afgesloten en alle etensresten verwijderd.

Duiven wiens eetlust al vermindert een tweetal dagen voor de inkorving kan je terug aan het eten krijgen door hen 3 tot 4 keer per dag 1/3 tot ¼ van hun dagelijks rantsoen te serveren. D.W.Z. dat je dagelijks 3-4 of meermaals naar de hokken moet. Een bijkomend ongemak misschien, maar het loont wel de moeite om het te doen. Erik Limbourg kan hierover meepraten. Ook hij werd vroeger geconfronteerd met hetzelfde probleem. Maar was vooral dankbaar en erkentelijk met de uitleg en de oplossing die we hem toen aanboden.

Maar met reisduiven ,voor de inkorving te geven wat ze graag lusten en dat in overvloed , is niets verkeerd. Op voorwaarde dat ze ten minste nog een twee tal uur de tijd krijgen om te drinken. Dit geldt enkel voor duiven die de zware fond vliegen, en deze die wekelijks HAFO en/of zware HAFO moeten vliegen of voor duiven die naar de eendaagse fond moeten om de twee weken.

Rennen voor de hokken

Een melker uit het Waals grondgebied heeft zojuist rennen(volières) aangebracht voor de vensters van zijn vlieghokken.  Zijn vraag nu is hoe hij tijdens het vliegseizoen hier het beste gebruik zou kunnen van maken?

Antwoord :

Rennen, vooraan bij de vlieghokken geplaatst, hebben voor- en nadelen. Enkel bij hokken die georiënteerd zijn met uitvlucht gericht naar het Oosten of Zuidoosten ,hebben een enorm voordeel. Bij hokken wiens uitvlucht gericht is naar het Zuidwesten/ Westen/ Noordwesten of Noorden  zijn rennen alleen  bruikbaar(tijdens het speelseizoen) wanneer er steeds iemand thuis is om de in- en uitgangen af te sluiten bij veranderlijke windrichtingen.

Rennen laten toe om meer zuurstof in de hokken te brengen. Maar dat moet dan wel gebeuren zonder tocht. Ondervinding heeft ons geleerd dat je met open rennen en vensters langs de voorkant van het hok er best voor moet zorgen dat je de plafondruimte binnen dicht schuift. Wie de rennen afdekt met een gaasdoek(groen of andere kleur maakt niet uit) kan wel een kleine opening,van laat ons zeggen ongeveer een 10 tal centimeters, laten in het plafond aan de voorkant. De luchtcirculatie verloopt dan, in dergelijke situaties, zonder tocht te veroorzaken, maar zorgt wel voor een voldoende toevoer van onontbeerlijke en broodnodige zuurstof.

Besluit :

Goed verluchte hokken zijn de hoeksteen van succes in de duivensport. Ze creëren zelf een milieu waarin zowel de duiven als de melker zich thuis voelen.

Wie ’s morgens zijn hokken betreedt en het ruikt er naar de duiven of de opstijgende, neusprikkelende ammoniakgeur, die zit met een verluchting probleem waaraan dringend verholpen dient te worden. Werk aan de winkel dus…

Eindelijk weer tijd nu om onze Wetenschapper Jean Louis JORISSEN, Industrie Apotheker en eigenaar van de Firma COMED, aan het woord te laten.

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN

Jean-Louis Jorissen  Industrie-apotheker

Klassementen of
voorkeurvluchten …
of beiden

… Men moet slimme keuzes maken wil men tevreden op het seizoen kunnen terugblikken.
Ik ben eerder terughoudend om de klassementen te spelen.

We kunnen aannemen dat we in dit geval een venster van 6 a 7 weken ter beschikking hebben, tijdens hetwelk de prestaties kunnen en moeten geleverd worden.
Als je echter tijdens het vliegseizoen de focus minder op de kampioenschappen legt en de duiven voldoende tussentijdse rust en recuperatie gunt, kan je dit competitievenster met meerdere weken vergroten. Je kan dan streven naar sterke en meer opvallende resultaten op specifieke vluchten die je interesse weerhouden.

Ook het risico om waardevolle duiven te verliezen neemt bij deze visie eveneens af.
Voor een duif is competitie meer dan enkel de afgelegde kilometers, maar ook de stress die met het spel gepaard gaat, eist zijn tol.
Stress wijzigt de stofwisseling waardoor er tgv oxidatieprocessen zich zodanig veel nadelige afbraakproducten in het bloed ophopen, dat het lichaam ze onvoldoende snel kan afvoeren.
In deze situatie veroudert onze duif letterlijk wat sneller.
Er komt meer bij kijken dan we op het eerste zicht vermoeden.
Het spelen met duiven die een pen aan het stoten zijn, moet best vermeden worden.
Wanneer een duif een nieuwe pen gestoten heeft, is het dan weer wel een beter moment om met haar te spelen.
Wanneer de duiven beginnen met afzwakken vb na 8 weken intensief presteren is het beter niet meteen opnieuw te koppelen, maar ze eerder een paar weken te laten zitten zodat ze kunnen bekomen.
Wedstrijden in zwaar weer gevlogen vb aan 2000 m zijn een groot verschil met wedstrijden aan 1100 m.
Duiven die het beste scoren rond de 1300 m hebben de beste geloofsbrieven en dus een goed toekomstperspectief.

Al deze strategische overwegingen of beletsels hebben we willen aanpakken met MIOBOL.

Dank zij dit product wordt je minder afgestraft als je geen rekening houdt met bovenstaande beperkingen.
Het laat toe om de grondregels een beetje minder streng toe te passen .

Dit product mag daarom dagelijks in al de Comed schema’s ingezet te worden (dus ook bij jaarlingen en oude duiven ingeval kampioenschappen).

Door zijn gunstige werking op de ontwikkeling van de spieren is het uitermate geschikt om (zware) vluchten voor te bereiden of ervan te herstellen.

Miobol bevat eveneens extra calcium en vetstof gecombineerd met ijzer en eiwit. Het is geschikt om jongen meer spiervolume te laten aanmaken tijdens de kweek vanaf het uitkippen tot het uitvliegen. Het vederkleed wordt ook goed ontwikkeld en de productie van talg gebeurt optimaal. Ook, de ouders zullen er voordeel uit halen, tijdens de kweekperiode en zeker vanaf de derde ronde. Aanbevolen in combinatie met Fertibol dat zorgt voor goed gevormde eieren en een stevig skelet.

 

Bestellen kan via deze link:https://comed.be/product/summer-promotion/

Het COVID-19 vaccin: een geschenk uit de hemel, of toch niet? Voor de meerderheid van de mensen komt het uiteraard geen moment te vroeg. Om de wereld draaiende te houden en de verdere impact van het COVID-19 virus te beperken, is COVID-vaccinatie het enige redmiddel.

Lees vooral aandachtig punt 3 van de folder en laat u met een gerust hart vaccineren!

Info brochure
Covid vaccinatie


Dus om de afgelopen dagen samen te vatten,
De Indiase variant B1617.2 heet nu Delta.
Hij is 60% meer overdraagbaar dan de Britse Alpha (B117). Deze gevallen hebben 2,6x meer kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen dan bij Alpha.
De werkzaamheid van 1 dosis ertegen wordt verlaagd tot ongeveer 30%.
De werkzaamheid van 2 doses lijkt behouden te blijven.

Bij Astra Zenica en Johnson & Johnson zijn er iets meer thuis verschijnselen (smaak, reuk, koorts enz.)
In hospitaal omgeving zijn de resultaten gelijk.


Op onze website www.comed.be vindt u alle producten en hun samenstelling terug.
Contacteer ons voor gratis advies of een bedrijfsbezoek.

Tot zover dan onze Competente Wetenschapper . Andermaal danken we hem voor zijn deskundige uitleg in een voor eenieder begrijpbare taal


Nieuwe dierenwet legt bom onder veehouderij én het houden van huisdieren | Het Parool

Bekijk deze link: https://www.parool.nl/nederland/nieuwe-dierenwet-legt-bom-onder-veehouderij-en-het-houden-van-huisdieren~b613dd41/


REILEN EN ZEILEN BIJ VERSELE-LAGA

Kijk eerst even naar deze link (in het Chinees): https://mp.weixin.qq.com/s/-z-eqRxig5dEVP3dSyFbNw

Versele-Laga – The choice of Champions

In de rubriek “The choice of Champions” laten we topliefhebbers getuigen over waarom ze graag met de producten van Versele-Laga werken. Hoe gebruiken ze deze producten en welk systeem hanteren ze? Dit komen we allemaal te weten.

Nico-Jan Koenders uit Westervoort startte met de duivenliefhebberij in 1979. Hij speelde jaren Vitesse-Mid-fond en de dag-fond. In 2002 werd hij nationaal kampioen bij de jonge duiven. In 2003 was hij de beste liefhebber WHZB. In 2006 en 2007 won hij de nationale dag-fond spiegel en in 2008 was hij de beste liefhebber bij de dag-fond spiegel over 3 jaar. Hij behaalde meteen mooie successen op de marathon: derde bij een Marathon Noord Middaglossing en werd aangewezen kampioen van afdeling 8. In 2020 ging het prima verder. Opnieuw aangewezen kampioen afdeling 8, Superkampioen totaal Super fond-club. En tweede bij de Noordelijke Unie op de meerdaagse fond.

Klik hier voor het filmpje.
https://www.youtube.com/watch?v=JZetmaMDlfs


La Colombophilie Belge – uitgave juni 2021

in dit nummer vindt u ondermeer:

  • De Asduif van de maand April
  • Tussenstand LCB kampioenschappen
  • “Volle Petrol” van onze medewerker André Moonens
  • Artikels over:
    • “One Eye cold”
    • Jonge duiven
    • de Tovenaar
    • Snel recupereren
    • De supplementen
    • Met de voetjes op de grond
  • Reportages van:
    • Hubert Debaene, Beernem, twee jaar op rij 2° Algemeen Kampioen Nationaal KBDB
    • Gregory Taillieu, 1 Prov Orléans Oost Vlaanderen 20.027 duiven
    • Raymaekers Stratingh , 1 Prov. Gien Limburg 8042 duiven
    • Gebr. Herbots – 1 Prov Salbris (Vlaams Brabant) snelste van 3574 duiven
    • Sterk werk van Frank Neven, Ulbeek (Limburg)
    • Ruben Hermans, Kuringen, provinciaal Snelheidskampioen Limburg
    • Willy Steenaerts, Lummen 1 Prov Melun 3382 duiven
    • Lenaerts JLC, Gorsem – 1 Prov Gien Limbug 2910 Yrl.
  • Een blik op de komende nationaals …..

info : LCB@surinx.be


INTERESSANT OM TE ZIEN EN TE WETEN :

“Vrijetijdsbesteding van mijn dochter Linda… Van wie zou ze dat hebben?”

Linda’s vrijetijdsbesteding…

Het doet deugd om even nog eens terug te blikken naar wat vooraf ging in BLUE HEAVEN LOFT… (meer dan 60622 keer bekeken…)

Video-opname, aan ons door Benzing (Thomas Zimmermann) toegestuurd…

Houd het veilig

Houd het veilig (2)

Wandeling in het Vinne Zoutleeuw


Dat was het dan weer voor vandaag. Wij melden ons terug tegen half juli 2021.
Hopelijk hebben we tegen dan al onze vrijheden herwonnen en kunnen we weer zorgeloos overal naartoe.

Blijf gezond intussen en STAY SAFE…

Vanuit het zonnige en warme Zoutleeuw

Groet u

Je dienaar
THE LOST SON
BLUE HEAVEN LOFT
11 juni 2021

Michel Vanlint
The Lost Son
Blue Heaven Loft
Bogaerdenstraat 33
3440 Zoutleeuw
Belgium
Tel. : +32 475 75 79 58
E-mail : michel@vanlint.be
Website: www.vanlint.be

 


logo-versele-laga logo-comed

Total Page Visits: 1144 - Today Page Visits: 4