Nieuws vanuit “BLUE HEAVEN LOFT” : 2nd Generation

Voor we eraan beginnen even luisteren, bezinnen maar vooral genieten van wat Demis Roussos ons brengt…

 

Het is bijna zo ver… de voorbereiding op het nieuwe seizoen (kweek) staat binnenkort weer op het programma. De natuur doet nog steeds zijn werk. En de rui bij onze duiven loopt stilaan naar zijn einde. Eigenaardig genoeg zijn onze vliegduiven bijna allemaal klaar met het verwisselen van hun grote slagpennen. Op een paar uitzonderingen na. De jonge duiven 2018 iets sneller dan de jarige- en oude duiven.

The Future of “Blue Heaven Loft 2d Generation”

Dat de rui bij ons nu vroeger gaat eindigen, althans in vergelijking met de voorgaande jaren, komt waarschijnlijk wel door het feit dat Blue Heaven Loft: 2nd Generation, geen deel meer nam aan de laatste Nationale vlucht van de KBDB.

The Lost Son wife… Een en al toewijding…

Normaal is dat bij ons echter niet. Doch onze reis naar China en Taiwan was lang op voorhand geboekt en het met een week verschuiven van de vluchtkalender KBDB was dus de enige reden hiervoor.

Iemand belde mij onlangs om te vragen of hij geen zonnebloempitten aan zijn in volle rui verkerende duiven moest geven en zo ja, gepelde of ongepelde?

Wie echter een goede ruimengeling geeft (Rui Super Subliem mengeling van Versele-Laga bijvoorbeeld) moet in principe niets meer bijgeven. Maar wie echter toch nog grijpt naar een portie zonnepitten gebruikt best de ongepelde, natuurlijke soort, in zijn oorspronkelijke geoogste vorm. Met gepelde zonnepitten moet men voorzichtig te werk gaan. Het gevaar van ranzigheid is steeds aanwezig. Je merkt het ook moeilijk en is het op termijn gezien zeker een gevaarlijk goedje. Oppassen dus hiermee…

Wat wel nuttig kan zijn is het regelmatig gebruik van wat lijnzaad (vlaszaad), een hand vol voor 20 duiven, samen met wat snoepzaad. We geven dit ’s morgens, in beperkte mate, na een uitlaatbeurt. Bij valavond wacht er dan de Rui Super Subliem mengeling Versele-Laga, haast hun volle goesting.

The Lost Son, uw dienaar

En het drinkwater dan?

Dit jaar zijn we definitief afgestapt van het gebruik (na het vlieg seizoen en bij het begin van de grote rui) van Emdotrim. Verleden jaar reeds hadden we vastgesteld dat de duiven bij een gebruik van 3 ml per liter drinkwater met tegenzin en zelfs met een zekere terughoudendheid van de aldus bereide vloeistof dronken. Na het probleem aangekaart  te hebben bij de fabrikant, wiens productie intussen ook werd overgenomen door een Hollands bedrijf, kregen we een voor ons onaanvaardbare uitleg.

The Lost Son and family…

We zijn dus op zoek gegaan naar een alternatief. Een nieuw product dat ons in de zomer van 2018 werd aangereikt en waar we intussen zeer tevreden kunnen over zijn.

Onnodig u nu nog de naam van het product te gaan vermelden. (Ten gepaste tijde gaan we hier wel uitvoerig op terug komen.) De rui loopt naar zijn einde… en dit betekent dat de voorbereiding op het kweekseizoen eerdaags moet opgestart worden.

Op nu naar het nieuwe kweekseizoen 2018-2019.

Aangezien het winteruur vooralsnog gehandhaafd blijft (vroeger donker, later klaar) is het aan te raden om een tweetal weken voor het koppelen wat bij te lichten. De bedoeling hiervan is om de lange nachten hiermee te verkorten. Dit heeft ook een stimulerende werking op het functioneren van de hormonen huisvesting bij onze duiven.

Love is in the air…

Het overschakelen van rui- naar kweekmengeling gebeurt geleidelijk aan. Wat ook stimulerend werkt(en hier spreken we uit ondervinding) is het gebruik van Tarwekiemolie (Firma COMED). En nu pas, op de markt, de nieuwe Kempzaadolie (COMED), zal bij de voorbereiding op het kweekseizoen een meerwaarde betekenen en veel kopbreken van de baan helpen. Normaal gezien zal deze Kempzaadolie ook met veel succes kunnen ingezet worden bij en tijdens het vliegseizoen 2019. We zijn hier sterk van overtuigd. Het gebruik van Kempzaad zelf kan hierdoor gevoelig verminderen. Wat een groot voordeel kan betekenen aangezien het de laatste jaren heel moeilijk is geworden om aan de echte, gezonde-  en niet met olie gekuiste kempzaad te geraken.

 


En dan is het nu weer even tijd om onze Wetenschapper Jean Louis Jorissen aan het woord te laten. Graag vermelden we vooraf nog dat hij zich heel verheugd voelt bij de vele positieve reacties die hij kreeg over de gevaren bij het gebruik en het aanwenden van Endo-Ecto…

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN

The Lost Son in gesprek met Wetenschapper Jean-Louis JORISSEN

 

about-creating-winners

DE WINTERKWEEK

De ‘Hemelvogel’ (1965) René Magritte

Het is erg frustrerend wanneer een collega liefhebber met afstammelingen van uw duiven daar op zijn hok beter mee presteert dan jij op uw hok….
De resultaten op het einde van het vliegseizoen zijn simpele maar genadeloze feiten en cijfers.
Ondanks geduld , observatie en ervaring blijven de momenten van glorie soms achterwege.

De kweek voor het volgende seizoen is de aanzet van vernieuwde hoop, vernieuwde kansen….

 

Even bezinnen voor de kweek en checken voor de winter, …

 

  1. Het selecteren van de duiven is tegelijk moeilijk en eenvoudig….

    Een eerste en primordiale voorselectie (zie ook hieronder * ) bestaat naast het palmares, uit het simpelweg  elimineren van duiven met een te zwak immuunsysteem.
    De rest komt neer op kijken en voelen.De beoordeling op het oog, het lichamelijk voorkomen en het gedrag of temperament is een eerste belangrijke hulp.Dat wat men observeert is soms niet met termen te omschrijven.
    Bij het aanvoelen van een duif in de hand, is een minimum aan kennis  van de anatomie belangrijk.Soms betreft het onbenoembare gegevens
    De vibraties die je van haar krijgt, vormen een intens contact dat je iets verteld over haar sportieve potentieel.Bij het vastnemen van de duif voel je de energie, het korte verzet onder de vorm van een kleine worsteling, daarna de overgave, het vertrouwen in elkaar  en vervolgens in de hele ploeg.
    De wederkerigheid en de affectie tussen de liefhebber en zijn duiven zijn betoverend, maar ook nuchter.
    Een duivengemeenschap communiceert intern en zij geven onder elkaar -voor ons onwaarneembare- signalen door die bepalend kunnen zijn van hun relatie met de appreciatie hun ‘patron’.
    Zij ontwikkelen een positief, neutraal of negatief beeld van de liefhebber.Feit is zeker:  hoe meer de liefhebber zijn duiven in het hart draagt, des te intenser is de band met zijn ploeg.
  1. Het voeden is een vak op zich dat men zo maar niet aan gelijk wie kan delegeren, op basis van routine met een betrouwbaar merk voeder.

    Wijzigingen hoe subtiel ook in het voedingspatroon behoren bij de belangrijke informatie.
    Het eiwitgehalte in de voeding tijdens de kweek varieert bij de ouders van  14% tijdens het broeden  tot 16% bij afvoederen van de kropmelk en stijgt tot 18% bij  de jonge duiven.
  1. De hygiëne en de omgeving in het algemeen vb. de klimatologische omstandigheden moet men permanent volgen.

    Tegenwoordig beschikken we over sporulerende kiemen die op onzichtbare wijze de omgeving microscopisch reinigen van het afval (mest,voedingsresten, algen) waarin ziekteverwekkers zich zouden kunnen ontwikkelen. (Clean gamma van Comed)

(*) De selectie blijft van groot belang en is een  essentieel onderdeel van onze aanpak waar het kan mislopen…

Ik heb vele beloftevolle liefhebbers gekend, die op vermetele wijze de inzet van preventieve antibiotica(blinde kuren) als onmisbaar en als ongevaarlijk bestempelden.

Spijtig genoeg komen ze vroeg of laat hierdoor allemaal in de problemen, omdat ze hiermee de resistentie tegen de infecties als cruciale eigenschap, uit de selectiecriteria schrappen..

Het antibioticatijdperk is evenwel voorbij en wij moeten slim de alternatieven inzetten.

 

Er is trouwens geen  keuze want de farmaceutische industrie wil en zal geen nieuwe antibiotica meer ontwikkelen.

– Nu het verwoesten van de regenwouden ten voordele van de palmolieculturen in versneld tempo plaatsvindt, raken de voorbeelden uit de plantenwereld  definitief en onomkeerbaar opgebruikt.

– wie wil er bovendien nog investeren in nieuwe modellen zoals vb.  uit schimmels in verlaten onderaardse grotten?

Mocht men er alsnog antibiotica van kunnen maken, dan is de kans groot dat de overheid die logischerwijze reserveert voor de erge gevallen vb bij gehospitaliseerde patiënten

Hierin zit echter onvoldoende handel om de astronomische ontwikkelingskosten terug te verdienen.

-Ofwel, indien de overheid er geen gebruiksbeperkingen zou aan opleggen,  wordt zulk een nieuw middel meteen massaal gebruikt, zodat er binnen het kortste keren opnieuw  resistentie tegen optreedt.

 

Daarom kan men op het einde van de dag de Resistentie Selectie Methode die COMED ondertussen na meer dan  40  jaar onderzoek op punt heeft gesteld, niet naast zich neerleggen.

 

Geen ingewikkelde schema’s.
Dagelijks dezelfde supplementen geven:
Curol, Winmix, Roni, Stopmite
Tijdens de kweek extra Fertibol .

Duiven die ondanks dit schema blijven sukkelen, laten we achter.
Eenvoudiger kan het niet 

Je kan deze Comedproducten bovendien op voorhand mengen en gerust een week bewaren in een gesloten (plastic) verpakking.

 

Het  MAGISCHE WONDER van het nieuwe leven verdient een MAGISCH PRODUCT!

 

Zielsverwantschappen (1933) René Magritte

In de eierstok worden rond een bevruchte eicel, door klierafscheiding, water en eiwitten afgezet.
Vervolgens daalt dit ei langs een gespierde buis ( istmus) van de eierstok naar de uterus.
Hierbij passeert het langs de schaalvormende klier die een afscheiding van zouten, eiwitachtige vezels  en 97% calcium(!)  produceert en alzo het finale ei vormt.

 

Sommigen noemen dit een wonder met tussenkomst van de Schepper, anderen een logisch gevolg voortspruitend uit de  evolutietheorie van Darwin.

 

Laat ons Belgen het houden bij het magische realisme, waarmee ons land, dank zij de wereldberoemde Schaarbeekse kunstschilder Rene Magritte geassocieerd wordt .

 

Gelukkig beschikken we over een optimale Calciumbron zoals FERTIBOL om dit betoverende, complexe en hormonaal gestuurde proces perfect te begeleiden.

Nooit is men er in geslaagd de kwaliteit van FERTIBOL te evenaren.
De magische formule voldoet aan al de vereisten om dit mirakel succesvol te laten voltrekken.

 

FERTIBOL zorgt voor een ideale gebufferde verhouding van Calcium en Fosfor, zowel voor de schaalvorming, als achteraf de beendervorming van de jongen.

 

FERTIBOL is het enige preparaat met een zure pH, waardoor de darm zijn natuurlijke bescherming tegen infecties in evenwicht kan behouden.

 

Met Curol, Winmix, Roni en Stopmite op het voer en Clean Oral in het drinkwater heb je de omniumverzekering voor een succesvolle kweek…

 


Nieuw bij Comed

Kempzaadolie

250 ml: 12,02 euro (btw incl.)
1 l:  33,69 euro (btw incl.)

 

NIET TE VERGETEN

De viering van de Kampioenen KBDB 2018, straks op STAYEN, bij STVV Sint Truiden, op 9-10 november eerstkomend. Vrijdag en zaterdag dus. Blijkbaar is man afgestapt van een viering nog op zondag.  Even bekijken dus nog naar wat de nieuwe bewindsploeg van de KBDB hier van gemaakt heeft.


Dat was het dan weer… Bij leven en welzijn tot volgende maand.

Vanuit Zoutleeuw groet u
Je dienaar

THE LOST SON

4 november 2018

 


logo-versele-laga img_2864 logo-comed

bridge-sydney

 

Total Page Visits: 1090 - Today Page Visits: 4